Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Протестит на СУ и БАН във връзка с намаленото отвъд предела на оцеляването финансиране на висшето образование и наука в България

Дата: 10.05.2010

Декларация

Ние, учените от сдружение Когито, подкрепяме протестите на СУ “Св. Климент Охридски” и Българската Академия на Науките, във връзка с намаленото отвъд предела на оцеляването финансиране на висшето образование и наука в България. Финансовата криза не може да бъде оправдание за посегателството, което се извършва върху бъдещето и развитието на страната ни. Подобна политика е лишена от далновидност, задълбочава и превръща финансовата криза в културна и духовна. Тя е в разрез с цялостната политика на ЕС и подписаната от България „Стратегия 2020” за интелигентен, устойчив и приобщаващ растеж.

Нека в глада на кризата днес, не изяждаме зърното за посев утре!

Очакваме ви на първия протест на 11 май от 10.30 ч. в градинката между софийски университет "Св. Климент Охридски" и парламента!

Стилиян Георгиев
Христо Лафчиев

Видяна общо: 471 рейтинг: 0.12

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Протестит на СУ и БАН във връзка с намаленото отвъд предела на оцеляването финансиране на висшето образование и наука в България
© 2000-2021 Journey.bg. Всички права запазени.