Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

ЕС се нуждае от реформи, за да оцелее през следващите 20 години

Дата: 11.05.2010

Европейският съюз (ЕС) е в критичен етап на съществуването си и няма да наложи лесно влиянието си през следващите две десетилетия, освен ако не се концентрира върху единството и затегнато лидерство. Това сочи проучване на група от 12 висши държавници.

Още в края на 2007 г. водещи политици и икономисти начело с бившия испански премиер Фелипе Гонзалес започват изготвянето на доклад за потенциалните предизвикателства за ЕС през 2030 г. Изводът обаче не е особено обнадеждаващ. "Ще се справим с бъдещите трудности само ако всички заедно – политици, граждани, работодатели и служители, се обединим около нова обща цел спрямо сегашните нужди."

Затягането на икономическото ръководство в ЕС е особено необходимо, за да бъдат избегнати асиметричните пазарни шокове, резултат на съвместното съществуване на валутен съюз и единен пазар и силно различаващи се икономически политики в блока.

За подобряване на позициите на ЕС в световен мащаб анализаторите предлагат реформи в няколко сфери: финансовите пазари, пазара на труда и пенсионните системи, енергийните стратегии и борбата с климатичните промени, инвестиции в проучване и развитие, имиграционни политики. Докладът също така призовава ЕС "да покаже по-ясно и единно лидерство, вместо ръководителите на отделните институции да се изказват индивидуално по проблемите на блока".

Ройтерс

Видяна общо: 371 рейтинг: 0.09

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | ЕС се нуждае от реформи, за да оцелее през следващите 20 години
© 2000-2021 Journey.bg. Всички права запазени.