Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Пращаме трети българин в Космоса

Дата: 11.05.2010

По време на форум за развитието на космическите изследвания, който се проведе в София стана ясно, че българин ще лети за трети път в Космоса, вероятно със совалка на НАСА. Специален гост беше астронавтът на НАСА Марша Айвинс, която пет пъти е летяла в околоземна орбита.

Астронавтът Марша Айвинс е била в орбита около земята повече от 7 хиляди часа. На борда на космическите совалки е работила с хора от различни националности и са се разбирали помежду си по-добре от техните правителства на Земята. Марша смята, че следващата космическа стъпка на човечеството ще бъде към Марс.

„Първата стъпка към Марс трябва да бъде направена от луната. Ако решите да изкачвате висока планина, първо ще се екипирате добре и ще тренирате като изкачвате по-малки планини. В този смисъл, луната е нашата малка планина. Мястото, на което ще тренираме за Марс”, каза той.

"Гостуването на Марша Айвинс е една от първите стъпки към изпращането на трети българин в Космоса. Смятам, че следващият българин, който трябва да лети в Космоса, е естествено да лети или по линия на Европейския съюз, ако разбира се, България се присъедини към Европейската космическа агенция, което е една наша голяма цел, или да лети със совалка на НАСА, което също смятам, че е съвсем постижимо и реалистично. И Атлантическият клуб няма да пожали сили в това отношение", е мнението на президента на атлантическия клуб в България Соломон Паси.

Видяна общо: 511 рейтинг: 0.13

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.