Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Пипнаха над 316 тона негодно месо

Дата: 10.05.2010

Около 316 тона месо и месни продукти с изтекъл срок на годност бракуваха ветеринари от склад на фирма Саф Магелан АД, в Пазарджик.

При съвместна проверка, извършена на 3 май т. г., инспекторите са установили несъответствие в срока на годност върху етикетите на продуктите и суровините и вписаната в търговските документи информация.

Под възбрана са поставени още около 11 тона с месо и месни продукти, чийто произход и срок на годност все още се изяснява. В склада е било установено и наличие на около 866 тона годна за реализация суровина и продукция с изрядни документи.

Продукти и суровини от склада на фирмата не са влизали в търговската мрежа и в преработвателни предприятия. Бракуваните суровини и продукти ще бъдат унищожени в екарисаж. Складът е поставен под постоянен контрол от инспектори на Държавния ветеринарно-санитарен контрол.

Инспекторите са проверили и склада на фирмата в София, при което не са били установени нарушения. На фирмата собственик на склада ще бъде съставен акт за административно нарушение.

Видяна общо: 527 рейтинг: 0.13

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.