Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Британците вече не се притесняват толкова за климата

Дата: 26.05.2010

Разочарованието от срещата за климата в Копенхаген през 2009 г. е една от причините за промяната в настроенията

Британците са значително по-малко притеснени за промените в климата, сочи проучване на енергийната компания EDF (Électricité de France).

Интересът на 4 300 анкетирани към този проблем е спаднал от 80 % през 2006 г. на 62 % днес.

Подобна липса на заинтересуваност се проявява и по отношение на заплахата от природни бедствия. Освен това се е повишил от 25 % през 2007 година на 33 на сто делът на скептиците, които не са убедени, че човешката дейност допринася за затоплянето на планетата.

Причина за намелелия интерес към глобалното затопляне вероятно са студената зима, споровете около различни статистически данни, както и липсата на ясно споразумение за ограничаване на вредните емисии от срещата в Копенхаген, в края на миналата година.

Приблизително по същото време от университета на Нова Англия изчете информация, която предизвика дискусии дали учените всъщност не преувеличават вредното влияние на човешката дейност върху климата.

Данните от анкетата сред британците още сочи, че резервираното отношение към атомната енергетика намалява.

Фирмата, поръчала проучването, е собственик и на компанията British Energy – най-големият производител на енергия в Обединеното кралство, която от своя страна управлява осем атомни електроцентрали. Компанията възнамерява да построи ядрени реактори от ново поколение, първият от които трябва да заработи през 2017 година.

Гардиън

Видяна общо: 467 рейтинг: 0.12

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.