Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Нискотарифната Wizz air очаква да превози с 2 млн. повече пътници

Дата: 26.05.2010

Унгарската нискотарифна компания Wizz air очаква да превози с 2 млн. повече пътници през 2010 г. до 9.8 млн. души спрямо 2009 г., съобщиха от дружеството. В България превозвачът изпълнява 58 на сто от нискотарифните полети от и за страната.

Вчера Wizz air пусна своя трети самолет, който ще лети от София. Разширяването на авиопарка ще позволи на компанията да увеличи дестинациите си от и до летище София с линии до Мадрид, Париж Бове, Франкфурт Хан и Болония Форли. Цените на еднопосочните билети по направленията ще започват от 33.99 лв. с включени летищни такси, но без начислени пари за багаж, застраховка и превод на сумата.

На въпрос на журналисти дали се изплатени всички обезщетения на пътниците покрай блокираните полети заради изригването на вулкана в Исландия той отговори, че парите на всички клиенти, които са обработени, са изплатени. Все още има пътници, които преминават през подобна процедура.

"Кризата прави хората по-гъвкави при избора си на авиопревозвач, което е причината да предпочитат нискотарифните превозвачи", каза Кристиян Кръстев, изпълнителен директор на Wizz air за България.

През 2009 г. Wizz Air е превозила над 7,8 милиона пътници по данни на дружеството. Флотилията на авиокомпанията към момента е съставена от 28 самолета Airbus A320, опериращи от 11 бази, разположени в Полша, Унгария, България, Румъния, Украйна и Чехия.

Видяна общо: 550 рейтинг: 0.14

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Нискотарифната Wizz air очаква да превози с 2 млн. повече пътници
© 2000-2021 Journey.bg. Всички права запазени.