Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Риалис Кънстракшън строи многоетажен паркинг до сградата на община Варна

Дата: 26.05.2010

Общинските съветници от комисията "Собственост и стопанство", във Варна, вчера одобриха концесионера, който ще изгради паркинг с 401 места до сградата на община Варна. Единственият кандидат, явил се на конкурса и отговарящ на условията е софийската фирма Реалис Кънстракшън, стана ясно по време на заседанието.

Паркингът ще бъде има четири нива – три подземни и едно надземно. Всяко от подземните нива ще разполага със 103 места, а надземното - с 92. Ще бъдат осигурени и 16 места за хора с увреждания. Връзката между етажите ще се осъществява със спираловидна рампа, а в пешеходните зони ще има асансьори. Инвестицията е в размер на почти 8 млн. лв. Паркингът ще бъде с денонощен режим на работа, ще бъде дадена възможност за месечен абонамент за престоя от 19 часа вечерта до 7 часа сутринта. Концесионната вноска за общината е ще бъде 2 % от брутните приходи, но не по-малко от 55 000 лева.

За да стане факт, решението трябва да бъде гласувано и от общинския съвет във Варна. След това в рамките на три месеца кметът Кирил Йорданов ще трябва да подпише договора за концесия. Самото реализиране на проекта отнеме до 30 месеца.

Мажоритарен собственик в Риалис Кънстракшън, регистрирана през 2006 г. е акционерното дружество Систек Холдинг. Дружеството има широк спектър от дейности, сред които строителство и проектиране, маркетинг, реклама и издателска дейност, информационни и комуникационни услуги.

Систек Холдинг, включваща в състава си 14 различни компании. Основните им дейности са свързани с информационните технологии, финансовите услуги, инвестиции в недвижими, строителството и отдаването под наем на бизнес сгради.

Един от най-мащабните проекти на Систек Холдинг е изграждането на бизнес парк Варна.

Видяна общо: 548 рейтинг: 0.14

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Риалис Кънстракшън строи многоетажен паркинг до сградата на община Варна
© 2000-2021 Journey.bg. Всички права запазени.