Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Строителството в Южния парк било законно

Дата: 26.05.2010

"Разрешението за изграждане на зона за спорт и атракции в Южния парк е съвсем законно, няма нарушение на процедурата", обяви вчера главният архитект на София Петър Диков. Жители в районите около парка и други столичани от около месец пишат протестни писма и петиции (има и мощна група във Facebook) срещу изграждането на този атракцион в парка.

Според противниците на новия луна парк собственикът на терена - фирма Глобал Груп Еко, няма разрешение за строеж и затова строителните работи трябва да бъдат спрени. По тяхна информация компанията разполага само с разрешение за монтаж на временни обекти - детски атракционни съоръжения.

Проблем с документите няма, имам вина само затова, че разреших строителството, преди да е готов цялостният устройствен план на парка, призна главният архитект. Той ще спре временно изграждането на атракционния парк до приемането на цялостния план за Южния парк. "При появата на строителна ограда и машини, когато хората не знаят за какво точно става въпрос, винаги има напрежение", уточни Диков.

Видяна общо: 518 рейтинг: 0.13

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.