Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Пътниците от злополучния полет на Уиз еър ще бъдат обезщетени

Дата: 26.05.2010

"Пътниците на Уиз еър, които преди дни прекараха около 12 часа на летището в Мадрид ще бъдат обезщетени за направените от тях разходи за хотел и храна", съобщи изпълнителният директор на авиокомпанията Кристиян Кръстев.

На 22 май, преди излитането на самолет Еърбъс на Уиз Еър от летището в Мадрид пилотът получава индикация за ниско ниво на налягането в една от гумите. Излитането е било прекратено за задължителен технически преглед, по време на който е изтекло работното време на екипажа.

Установените строги правила в това отношение са наложили забавянето на полета с 12 часа, след което същият екипаж е превозил пътниците до София.

"Било е необходимо 12 часа да се изчака, за да си отпочинат пилотите. През това време са извършени всички технически процедури, за да се гарантира сигурността на пътниците. Въпросната гума е демонтирана и е сложена чисто нова, за да сме сигурни, че няма да имаме инциденти.

Ситуацията е преекспонирана, случва се на всеки един превозвач, без да е важно дали е нискотарифен. Ако един от моите колеги рискува живота на пътниците по какъвто и да е начин, на мига ще бъде уволнен. Предпочитам да сме имали такъв престой, но да си докараме пътниците живи и здрави, отколкото да стане нещо, заради което всички да съжаляваме”, коментира Кристиан Кръстев.

Видяна общо: 516 рейтинг: 0.13

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Пътниците от злополучния полет на Уиз еър ще бъдат обезщетени
© 2000-2021 Journey.bg. Всички права запазени.