Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Wizz Air с полети по четири нови линии

Дата: 25.05.2010

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков откри първия полет по линията София - Болоня на нискотарифната авиокомпания Wizz Air.

От днес авиопревозвачът започва да изпълнява полети по четири нови линии. На летището в София изпълнителният директор на компанията Кристиан Кръстев отбеляза, че превозвачът ще изпълнява полети до летищата Париж (Бове), Франкфурт (Хан), Болоня (Форли), както и до Мадрид.

Авиокомпанията отбеляза шестата година от създаването си и с регистрирането на трети нов самолет Еърбъс А320.

"В момента компанията не дължи неустойки на български пътници заради затварянето на небето за полети от облака вулканична пепел", подчерта Кръстев. По думите му всички основателни искания са били обезщетени.

На въпрос за закъснелия полет на авиокомпанията от Мадрид преди дни директорът коментира, че някой се е опитал да направи сензация от случая. По думите му преди излитането е имало сигнал за ниско ниво на налягането в гума на самолета. Излитането е било прекратено за задължителен технически преглед, по време на който е изтекло работното време на екипажа.

Установените строги правила в това отношение са наложили отлагане на полета с 12 часа, след което същият екипаж е превозил пътниците до София. По време на изчакването клиентите, които са пожелали, са били настанени в хотели. Тези, които сами са осигурили хотелите си, ще бъдат обезщетени, посочи още Кръстев.

От 2006 до сега Wizz Air оперира по 14 отсечки от София. Третият нов самолет с българска регистрация ще разкрие 45 работни места.

Видяна общо: 655 рейтинг: 0.17

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.