Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Камион с 18 млн. пчели катастрофира на магистрала в САЩ

Дата: 25.05.2010

Движението по магистрала 35 на територията на щата Минесота в САЩ бе блокирано за повече от осем часа вчера заради голяма пътна катастрофа на два камиона и две леки коли. В един от камионите имало почти 18 милиона пчели.

По думите на очевидци, катастрофата започнала с удар на двете леки коли, в които се врязал и камионът с пчелите. Най-вероятно шофьорът не е успял да реагира достатъчно бързо на станалата пред него катастрофа. Камионът загубил управление, завъртял се и ударил друг камион в съседната лента за движение.

Полицията и спасителните екипи, които пристигнали на мястото на произшествието, не успели дори да излязат от автомобилите си заради несметното количество разярени пчели, които излитали от разрушеното ремарке на камиона.

По данни на компанията, собственик на товарния автомобил, в ремаркето имало близо 7 000 пчелни семейства. Насекомите започнали да жилят всеки, който им се изпречвал на пътя. Извиканите пожарни коли започнали да заливат облака от пчели с вода и пяна за гасене на пожари. Спасителните екипи с мъка успели да се доберат до двете пострадали леки коли, но от двамата ранени в тях успели да спасят само един.

ИТАР-ТАСС

Видяна общо: 401 рейтинг: 0.10

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.