Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

При катастрофа в Турция загинаха 15 руски туристи

Дата: 25.05.2010

Aвтобус, превозващ руски туристи, се преобърна в дълбоко дере в Турция. Катастрофата най-вероятно е станала, защото шофьорът е получил инфаркт, а не както бе съобщено по-рано, че е заспал докато шофирал. Съобщението е на руската туроператорска фирма, организирала екскурзията. При инцидента загинаха 17 души, 15 от които руски туристи.

Автобусът излетял от един завой, прегазил защитната мантинела и паднал в река от 15 метра височина. На място са загинали 16 души, един е починал малко по-късно в болница. Пострадалите са 24-ма, всичките руски граждани.

Повечето от тях са тежко ранени. Сред тях има и пет деца, едното, от които съвсем малко. Министерството на извънредните ситуации на Русия изпрати в Анталия самолет, за да прибере ранените.

Анталия е една от най-предпочитаните дестинации за руските туристи. Според официални данни, миналата година страната е била посетена от 2.7 млн. руснаци.

Видяна общо: 511 рейтинг: 0.13

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.