Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Виена остава най-добрият град за живот

Дата: 31.05.2010

Австрийската столица запазва първенството в класацията за най-добрите градове в света на консултантската компания Мърсър. На второ място е Цюрих, а на трето – Женева. Традиционно европейските градове заемат първите места – 16 от тях са в топ 25 на класацията. Въпреки световната икономическа криза старият континент продължава да поддържа стандарт на живот над средния за света. Положителните промени в Европа засягат предимно образованието, жилищата, развлечението и обществените услуги, твърдят организаторите от Мърсър.

Канада и Нова Зеландия също са високо оценени в проучването, като Ванкувър и Оукланд си поделят четвъртото място. Ванкувър, Отава, Торонто и Монреал и Калгари оглавяват регионалната класация за Америка. Организаторите на проучването от Мърсър обясняват това с финансовата нестабилност щатите. Най-високо оцененият град в САЩ е Хонолулу – на 31 място в глобалната подредба.

На последно място в класацията е Багдад.

Тази година има и допълнителна класация за най-екологични градове, която се оглавява от Калгари, следван то Хонолулу, Отава, Хелзинки и Уелингтън. Оценяването става на база на критерии като достъп до питейна вода, състоянието на канализацията, замърсяване на околната среда, трафикът по пътищата.

Видяна общо: 663 рейтинг: 0.17

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.