Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Свещеник от Оряхово организира търговия с антики по интернет

Дата: 31.05.2010

Служител на врачанската епархия, в Оряхово, с инициали Д.И. (41 г.), е организирал незаконна търговия на антични предмети чрез интернет, съобщи областната дирекция на МВР във Враца.

По данни на дирекцията за няколко месеца Д.И. успял да извърши над 1 000 незаконни сделки с културно-исторически ценности чрез глобалната мрежа.

Това било установено при специализирана полицейска операция на 27 май, в хода на която били претърсени четири адреса в София, Враца и Оряхово. Обиски са правени в къщи и в сгради, стопанисвани от свещеника, както и в офиса на куриерска фирма, чиито услуги често използвал, се казва в съобщението.

При претърсванията са намерени 53 тракийски, римски и византийски монети, пръстени, гривни, апликации и съдове от античността. Сред културните ценности - обект на престъпна дейност, са още бюст на Херакъл и мраморна глава на Венера. Иззети са незаконно притежавана ловна пушка, металотърсачи и компютърна конфигурация, допълват от областната дирекция на МВР във Враца.

Д.И. е от Враца, но от 2002 г. е свещеник в храма Свето Успение Богородично, в Оряхово.

Видяна общо: 668 рейтинг: 0.17

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Свещеник от Оряхово организира търговия с антики по интернет
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.