Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Бритиш Еъруейс започна втората си 5-дневна стачка

Дата: 31.05.2010

Членовете на синдиката на стюардите на британската авиокомпания Бритиш Еъруейс вчера започнаха втората от четирите обявени 5-дневни стачки, след като преговорите с работодателя се провалиха.

Засега няма данни за отменени полети на Бритиш Еъруейс за и от България.

Авиокомпанията прогнозира, че лондонското летище Хийтроу ще извършва над 70 % от планираните полети на далечни разстояния и 55 % от тези на близки. На 100 % ще работят летище Гатуик и Сити. Около 25 % от превозваните дневно 90 000 пасажери ще бъдат засегнати, признават от превозвача.

Протестиращите спряха работа в полунощ и хиляди пътници са заплашени от проблеми с полетите в началото на седмица на училищна ваканция във Великобритания.

Третата вълна на стачката е планирано да започне на 5 юни, т.е. броени дни преди началото на световното първенство по футбол в ЮАР.

Спорът между стюардите и ръководството е за заплати, намаляване на персонала и съкращаване на бонусите.

Седемте дни стачни протести в Бритиш Еъруейс й нанесе загуби за 43 млн. паунда. Миналата седмица компанията отчете втора поредна година на рекордни загуби. Протестите в комбинация с въздушната блокада, предизвикана от исландския вулкан, кара ръководството на авиопревозвача да полага отчаяни усилия да не се окаже 2010 г. третата поредна на загуби.

Видяна общо: 628 рейтинг: 0.16

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.