Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

В центъра на Разград се заселиха 20 000 пчели

Дата: 31.05.2010

Днес в центъра на Разград се заселиха над 20 000 пчели. Заради зачестилите инциденти в региона с ужилени хора и животни, реакцията на Гражданска защита бе почти светкавична. За по-малко от час роякът бе свален от дървото, където се бе настанил и отнесен извън населеното място. Никой не пострада.

Роят от близо 20 000 пчели бе избрал за свое убежище бреза до символа на Разград - Часовниковата кула. Преминаващи граждани видели огромното черно петно в клоните на дървото и сигнализирали на тел. 112.

Един от спасителите няколко пъти се качва до роя пчели, за да постави медената примамка, за да опуши пчелите и те по-бързо да се преместят в питата, а накрая да свали от дървото сандъчето с насекомите. Повечето преминаващи наоколо разградчани предвидливо заобикаляха мястото на инцидента.

"Не не е опасно, защото те не са в момента са в период на размножение и не хапят”, каза Георги Георгиев, ръководител на екип в Гражданска защита.

През последния месец агресивни пчели от разградско убиха два коня, нахапаха жители на две съседни села. Спасителите от Гражданска защита имат опит с подобни инциденти.

Видяна общо: 735 рейтинг: 0.19

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.