Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Бог не обича интернет

Дата: 26.02.2011

Испанска монахиня беше изгонена от манастира, в който живяла 35 години, защото прекарвала прекалено много време в интернет, и по-конкретно - в социалната мрежа Фейсбук (Facebook).

Петдесет и четири годишната Мария Хесус Галан, известна като сестра Интернет, е от датиращия от XIV в. манастир Санто Доминго ел Реал, в Толедо. Тя има почти 600 приятели в профила си, във Фейсбук, в който пише, че обича да чете, да слуша музика, обича изкуствата и да се сприятелява.

Неотдавна монахинята съобщила в профила си, че заради прекаленото внимание към глобалната информационна мрежа е била изгонена от манастира си. Във Фейсбук веднага се сформира група в нейна защита.

В манастира в Толедо първият компютър с достъп до интернет се появил преди 10 години, за да могат монахините да извършват практични операции като интернет разплащание.

Сестра Интернет се заела с по-сложна задача - да качва в интернет книгите от архива на манастира, за да ги направи обществено достояние за целия свят. През 2008 г. това й начинание й донесло награда от местните власти. Това не променило решението да бъде отстранена.

Сега Мария Хесус Галан живее при майка си, но има намерение да обиколи света.

Дейли Телеграф

Видяна общо: 861 рейтинг: 0.25

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.