Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Заразата не е от испанските краставици

Дата: 31.05.2011

Източникът остава неясен!

Германски учени обявиха днес, че причина за смъртоносната зараза от бактерията е.коли не са внесени от Испания краставици.

Лабораторни анализи в Хамбург са показали наличие в испанските биокраставици на бактерията Ешерихия коли, но не й на опасната й разновидност ентерохеморагична Ешерихия коли (ЕХЕК), която причинява бъбречна недостатъчност и вече отне живота на 16 души в Европа, а над 1 200 са заразени.

Източникът на заразата остава неизяснен, посочи здравният министър на провинция Хамбург Корнелия Прюфер-Щокс, която посъветва да се избягва консумацията на зеленчуци до откриването на огнището на заразата.

От първоначалната информация, че причината е във внесени в Германия краставици от Испания испанските производители търпят големи загуби - заради блокирания експорт на продукцията им. След огласяването на лабораторните резултати испанският министър на земеделието настоя за отмяна на взетите предпазни мерки и възстановяване на вноса на испански зеленчуци.

ДПА

Видяна общо: 552 рейтинг: 0.16

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.