Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

easyJet обяви доставката на своя самолет Airbus № 200

Дата: 30.05.2011

Най-големият европейски оператор на фамилията самолети Airbus продължава да се разраства

easyJet се превърна в най-младата и бързоразвиваща се авиокомпания в света, достигайки цифрата от 200 самолета Airbus в своята флотилия. Изпълнителният директор на easyJet Каролин Маккол, президентът на производителя на самолетни двигатели CFM International – Жан Пол Ебанга, както и президентът на Airbus, Том Ендерс, отбелязаха събитието с тържествена церемония в Тулуза.

За да отбележи тази знаменателна цифра, easyJet и Airbus представиха самолет А320, боядисан в изцяло оранжева ливрея. Той изпълни полет с пътници от Тулуза за Париж и след това до Лондон с подходящия за случая полетен номер EZY200.

“Нашата амбиция е да се превърнем в предпочитаната авиокомпания на Европа. Ние вече сме най-голямата в Британия – превозваме повече пътници от всички останали взети заедно. Целим да преобърнем духа на Европа в „оранжево” и специалната ливрея на нашия самолет №200 олицетворява тази амбиция”, заявява Каролин Маккол.

Президентът на Airbus Том Ендерс заявява от своя страна: “Удивителният успех, постигнат от easyJet в стремежа си да бъде един от основните европейски превозвачи и един от най-големите клиенти на фамилията самолети Airbus A320, е просто впечатляващ. Ние поздравяваме easyJet и благодарим на тяхното ръководство за лоялността и подкрепата към Airbus. Очакваме с нетърпение да продължим нашето отлично сътрудничество и занапред”.

easyJet вече оперира най-голямата световна флотилия от самолети A319 с над 166 самолета понастоящем. Включвайки самолетите A320, които се присъединиха наскоро към авиопарка, компанията заслужи правото да бъде определяна като най-големия оператор на фамилията A320 в Европа.

За easyJet
easyJet е номер 1 въздушно-транспортна мрежа в Европа, благодарение на своето водещо присъствие в топ 100 маршрутите и дейността си на 50-те най-големи европейски летища. easyJet лети до повече от 550 маршрута между 130 летища в 30 държави. Повече от 300 милиона европейци живеят в рамките на един час разстояние с кола от летищата, до които лети easyJet - повече от всяка друга авиокомпания. easyJet приема устойчивостта отговорно. Компанията инвестира в най-новите технологии, оперира ефективно и запълва повечето от своите места, което означава, че всеки пътник на easyJet е отговорен за 22 % по-малко въглеродни емисии от всеки друг пътник на традиционна авиокомпания, ако летят по един и същ маршрут.

Димитър Манлиев, Publicis Consultants | MARC  
телефон: 02/ 434 07 90, 0896 786 736
mail: d.manliev@publicis-consultants.bg

Видяна общо: 465 рейтинг: 0.13

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.