Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Правителството само си наложи вето

Дата: 31.05.2011

След като през миналата година само извади НДК от забранените за приватизация предприятия, правителството официално предложи забрана за приватизацията на Националния дворец на културата (НДК) с промяна в закона за приватизацията, съобщиха от пресслужбата на кабинета. За включването на държавното дружество, в т. нар. забранителен списък, бе съобщено още миналата седмица, а въпросът е бил обсъден на заседанието на Министерския съвет на 25 май. Тогава предложението беше прието принципно и е одобрено окончателно на 30 май.

Кабинетът предлага да се забрани и продажбата на Рибни ресурси ЕООД – Созопол. То стопанисва рибарското пристанище в града. Подчинено е на министерството на земеделието, като плановете на ведомството са дейността му да обхване Балчик и Варна, където също да бъдат регистрирани рибарски пристанища.

Мотивите на правителството за възстановяване на забраната на приватизацията на двете компании са, че те играят значителна роля в страната. Предложението за НДК е "с оглед голямото обществено значение на осъществяваната от дружеството дейност и запазването му като културен център с национално значение за организиране и провеждане на културни, научни, образователни, конгресно-конферентни и обществено-политически прояви в страната и в чужбина".

Рибни ресурси ЕООД е дружество, чиято дейност има стратегически характер по отношение на специфичния пазар на подобен тип пристанищни услуги в съответствие с държавната политика в сектор Рибарство. Поради тази причина изпълнява значителна роля в земеделието на България и в националната икономика като цяло", пише в съобщението на правителствената пресслужба.

За да влязат двете компании в забранителния списък, предложените от кабинета промени трябва да бъдат отново одобрени от парламента. Продажбата на дружествата или обособени части от тях може да бъде разрешена отново от Народното събрание.

След дъжд - качулка...

Видяна общо: 650 рейтинг: 0.19

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.