Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Няколко взрива в магазини на Икеа

Дата: 31.05.2011

Тази седмица международната мебелна фирма Икеа стана обект на поредица от нападения. Само за няколко часа избухнаха експлозии в три фирмени магазина в Белгия, Холандия и Франция. Първите два взрива избухнали снощи почти едновременно в магазин на веригата в белгийския град Гент. Двама служители са получили увреждания на слуха от детонациите. Клиентите са били незабавно евакуирани.

Взривните устройства са били задействани дистанционно и са били скрити в палети за пренасяне на мебели. В Холандия експлозивът е бил поставен в кош за боклук, в магазин на веригата в Айндховен.

По-късно пристигналите на мястото сапьори взривили подозрителен пакет. За момента най-малко се знае за инцидента във Франция, но на този етап са, че трите случая за свързани.

Видяна общо: 515 рейтинг: 0.15

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.