Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Стоичков и испанци строят аквапарк в София

Дата: 20.06.2011

Футболната легенда Христо Стоичков ще води в София испански инвеститори, които се интересуват от строителството на стадиони, аквапарк и спортен комплекс. В края на отминалата седмица Стоичков и бившият шеф на професионалната футболна лига - Валентин Михов са имали среща с главния архитект на столицата Петър Диков, на която тримата са обсъдили възможностите за партньорство между общината и испанските инвеститори, които Стоичков представлява.

“Интересуват се от възможностите за реконструкция на стадионите и от строителството на изцяло ново съоръжение. Става въпрос за сериозна компания с огромен опит в изграждането на спортни обекти” - разкри Диков.

В момента вървят предпроектни проучвания за реконструкцията на стадион Септември и на терен от 110 дка, във Враждебна, за който преди време Диков лансира идеята да се построи нов национален стадион.

“Според инвеститорите един стадион трябва да живее 7 дни в седмицата и 365 дни в годината. Иначе няма смисъл да се прави. Те ще си направят сметките и ще преценят кой вариант им е изгоден, а общината ще съдейства с всичко възможно” - обясни Диков.

При срещата Стоичков обещал да съдейства най-накрая столицата да си има аквапарк, след като Диков признал, че това е една от слабостите на града. Героят от САЩ 94 предложил помощ в търсенето на инвеститори. “В София липсват забавления за децата. Със Стоичков се разбрахме да подготвим няколко варианта с терени, на които може да се направи аквапарк и спортен комплекс” - сподели Диков.

24 часа

Видяна общо: 835 рейтинг: 0.24

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.