Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Масови проверки на автобуси

Дата: 20.06.2011

"Днес започва масова проверка на всички автобуси. Поводът е тежката катастрофа с междуградски автобус на магистрала Тракия, при която загинаха 8 души. След това се оказа, че проверка на фирмата, наела автобуса, правена преди дни, е преминала с много пропуски. Съмнения възникнаха и за качествата на техническия преглед. Голяма част от автобусите ще бъдат спрени от движение, след края й. Сигурен съм, че ще има дори такива и за бракуване, коментира той. Причината е, че последната такава проверка е била през март 2003 г.
Очаква проверката да приключи за около два до три месеца.
Превозвачите ще бъдат стимулирани да подновяват автобусния си парк в разумните рамки, които бюджетът ще позволи. Какви данъчни облекчения може да има за покупка на нови автобуси, зависи от преговорите с финансовото министерство. Мога да твърдя, че може да се постигне изцяло такова компенсиране, но дори частично да е, считам, че ще позволи."

Министърът на транспорта Ивайло Московски пред БНР

Видяна общо: 803 рейтинг: 0.24

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.