Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

До 400 лева глоба, ако ловиш без билет

Дата: 20.06.2011

Всеки рибар с фирма

Ако не ловиш риба само за своя тиган, трябва да станеш фирма. Тази новина изправи на нокти майсторите на въдицата. Догодина само търговски дружества или еднолични търговци ще могат да извършват стопански риболов във водите на Черно море или река Дунав. Промените се предвиждат в Закона за рибарството и аквакултурите, които са внесени от Министерския съвет в парламента.

До година, след приемане на поправките, рибарите трябва да си направят фирма. Целта е да се затегне контролът при плащането на данъци от рибарите, които продават улова си на ресторанти и заведения по морето, гласят мотивите към проекта.

Глобите за незаконен риболов ще скочат двойно. Който мята въдица без билет, ще плаща от 100 до 400 лв. На ден рибарите пък ще могат да занесат вкъщи до 2 кг пъстърва, но не повече от 6 бройки.

Видяна общо: 584 рейтинг: 0.17

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.