Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Неапол се бунтува срещу 2 000 тона боклук

Дата: 20.06.2011

В италианския град Неапол избухнаха нови бунтове срещу натрупаните по улиците тонове отпадъци, съобщават местните медии. Около 2 хиляди тона несъбрани боклуци има по улиците на града. Жителите на Неапол, недоволни от бездействието на властите, започнаха да палят бунищата и препълнените кофи за смет. Кметът на града Луиджи де Маджистрис, който е бивш съдия и представител на опозиционната партия Италия на ценностите, обеща Неапол да бъде напълно почистен от боклука до 4-5 дни. Той обеща да не открива нови сметища.

Неапол продължава да тъне в тонове отпадъци, въпреки че преди три години премиерът Силвио Берлускони обеща проблемът със сметта да бъде разрешен. Купчините боклук в Неапол са поредния удар срещу правителството на Берлускони, чийто законопроекти за развитие на атомната енергетика и др., бяха решително отхвърлени от населението на референдум миналата седмица. Бившият италиански магистрат Антонио ди Пиетро прогнозира, че това е началото на края на политическата кариера на Берлускони.

в-к Обзървър

Видяна общо: 487 рейтинг: 0.14

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.