Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Франция забрани антирадарите

Дата: 20.06.2011

Хиляди френски шофьори протестираха вчера срещу нови пътни правила. В много от големите градове водачите на автобуси и на таксита, както и любителите шофьори изразиха недоволството си от премахването на всички крайпътни знаци, които предупреждават за радари. Новите правила забраняват използването на електронните устройства, с които могат да улавят радарите. Според шофьорите, нововъведенията са прекалено жестоки и целта им е да носят допълнителни приходи в държавната хазна.

И мотоциклетистите се включиха в протестите, тъй като са недоволни от ново разпореждане, което ги задължава да носят светлоотразяващи жилетки и номерата на моторите да бъдат изписани с по-едър шрифт. Според тях много по-важно би било да се приеме закон за задължително използване на съвременна екипировка, която да ги защитава от травми, получени при падания.

Правителството обясни, че е решило да затегне правилата за движение по пътищата, тъй като според статистиката в първите четири месеца на годината смъртността при пътнотранспорти произшествия се е увеличила с 13 %.

Видяна общо: 457 рейтинг: 0.13

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.