Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Парапланерист се преби в дере

Дата: 19.06.2011

27-годишен парапланерист загина край асеновградското село Добростан по време на фестивала на екстремните спортове, който започна там в събота. Инцидентът е станал около 18.00 часа вчера.

Най-вероятната причина за трагичния инцидент, станал на старта за излитане, е опит на жертвата Д.П. да извърши сложна фигура. По всяка вероятност младежът се е паникьосал, тъй като, според очевидци, дори не се е опитал да отвори спасителния си парашут.

На мястото на инцидента веднага са пристигнали екипи на Гражданска защита, противопожарна охрана, полицията и Бърза помощ.

Тялото на загиналия младеж е извадено от дерето с помощта на планински спасители.

Загиналият е от Пловдив, но в момента работи в бургаската филхармония. С екстремни спортове се занимава от една година, уточниха негови съотборници. Той свирел и в рок-групата Stop BG Band, която трябваше да има концерт на открито през нощта, като част от програмата на фестивала, но бе закрит веднага след трагедията.

Видяна общо: 469 рейтинг: 0.14

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.