Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Брюксел удължи срока за финансиране на Дунав мост 2

Дата: 30.06.2011

До няколко седмици проектът за Дунав мост 2 ще получи официално разрешение за удължаване на финансовия меморандум от Европейската комисия. Решението бе взето на заседанието на комитета за наблюдение на предприсъединителната програма ИСПА, проведено на 28 и 29 юни, съобщиха от министерството на транспорта.

Официалното искане за удължаване на срока на действие на финансовия меморандум беше изпратено от България и от Румъния. Положителното решение на комисията ще позволи мостът да бъде завършен с европейско финансиране въпреки значителното забавяне на строителните работи.

Очаква се крайният срок на финансирането, който изтече в края на 2010 г., да бъде изместен с още две години до края на 2012 г.

Видяна общо: 749 рейтинг: 0.22

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.