Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Заради нелегална имиграция Словения засилва граничния контрол

Дата: 30.06.2011

Словенската полиция обяви, че ще засили граничния контрол по границата с Хърватия, за да се справи с повишаването на нелегалната имиграция.

"Увеличението не е драматично, но забелязахме нарастване на броя нелегални имигранти в сравнение с предишните пет години" - заяви Весна Дроле, говорител на полицията.

През периода януари – май словенската гранична полиция е отбелязала увеличение с 9.2 % на случаите на нелегално преминаване на границата в сравнение със същия период на 2010 г.

Нелегалните имигранти са основно от Афганистан, Иран, Ирак, Египет, Пакистан, Либия, Мароко, Алжир, Демократична република Конго, Сенегал и Сомалия. Говорителката на полицията уточни, че обикновено те се обединяват в малки групи по четирима-петима души.

Словения, която се присъедини към Шенген през 2007 г., контролира близо 670 километра от външната граница на шенгенското пространство, отделящи я от Хърватия.

агенция Франс Прес

Видяна общо: 523 рейтинг: 0.16

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Заради нелегална имиграция Словения засилва граничния контрол
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.