Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Втора година Фандъкова не може да очисти уличните псета

Дата: 30.06.2011

"Вчера ми казаха една много интересна мисъл на Мартин Лутър: Утре може светът да свърши, но днес аз ще построя едно дърво."
Йорданка Фандъкова пред Би Ти Ви

"Очаквам до две-три години бездомните кучета в София чувствително, видимо да намалеят. За справяне с проблема кметството ще търси хуманни начини. Смятам, че за увеличаването на популацията от бездомни кучета има и обективни причини, като финансовата криза. Бившото ръководство на общинското предприятие Екоравновесие, което е ангажирано с решаването на проблема, е взимало скандални решения. Това наложи смяната на директора Петър Петров през март. Тепърва ще се изяснява дали има кражба на средства или те са използвани нерационално. Има шокиращи данни.
За косене на трева, например, са давани по 900 лева за квадратен декар, което е над десет пъти повече от сумата, която нормално плащаме."

Камери ще следят опазването на обновените обекти

"Тече изграждането на мрежа за видеонаблюдение на много места в София, за да се пазят всички новоизградени или реконструирани обекти. Предстои основна реконструкция на Женския пазар, като ще бъдат бъдат изградени зони за отдих, детски площадки, магазини за книги, цветя и занаятчийски стоки."

кметът на столицата Йорданка Фандъкова пред bTV

Видяна общо: 621 рейтинг: 0.18

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.