Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Задържаха 8 афганистанци, скрити в камион с дини

Дата: 30.06.2011

Гранични полицаи задържаха осем афганистанци, укрити в камион с дини, при проверка на ГКПП Кулата. Мъжете са забелязани при проверка с мобилен рентген на словашки камион, управляван от 50-годишен. По документи камионът превозвал дини от Гърция за Словакия.

Граничните полицаи са задържали шофьора, който е словашки гражданин и нелегалните емигранти. Установено е, че нелегалните пътници са афганистанци. Повечето от тях имат удостоверения за напускане на Гърция в 30-дневен срок.

Уведомена е районната прокуратура. Изпратена е официална информация на гръцките гранични власти, че след приключване на процесуално-следствените действия от българска страна, ще започне процедура по обратното им връщане.

Товарният автомобил също е задържан, работата по случая продължава.

Видяна общо: 743 рейтинг: 0.22

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.