Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Вътрешният министър да спре престъпниците по пътищата

Дата: 31.08.2011

Време е г-н министърът на вътрешните работи да спре автопрестъпниците по пътищата. По какво ще ги познае - по бясното каране и гърмящите ауспуси.

Лесно е, г-н министър, започнете от ауспусите. Определете норма за шум. Същият този непоносим шум, който сега излъчват знайни и незнайни мотористи и автомобилисти по всяко време на денонощието. Шумозаглушителните устройства на моциклетите и колите се преправят умишлено, за да гърмят по улиците.

Понеже е безнаказано от закона, явлението се разпространява епидемично сред мутри, кандидат-мутри и подражатели сред младежите. Контролните органи обаче мерят с два аршина - спират бай Иван без колан, но подминават или се правят, че не забелязват хората, които летят като със самолети по улиците.

Трябва да се знае, че шофьори, които си преправят ауспусите или тунинговат двигателите на автомобилите, не го правят, за да карат с ниска скорост. Нека тези преправени автомобили да могат да се движат само в местата за подобен род състезания, както е по света. А до пистата да се придвижват на платформа.

По улиците трябва да се поставят знаците "Жилищна зона", които сега съществуват само на картинка в правилника. Този знак ограничава скоростта на 20 км в час, която е най-подходящата за междублоковите пространства.

Например, по малката квартална улица Булина ливада, в кв. Красна поляна има автопрестъпници, каращи с над 100 км/час и с гърмящи ауспуси. А на улицата има училище, детска градина и супермаркет. Въпрос на време е да се случи трагедия, за която ще бъдат виновни и от КАТ.

И накрая не лошото обучение, за което постоянно са упреквани инструкторите, а лошото възпитание е причината за многото катастрофи. В малките населени места контролът почти липсва. Шофира се с бясна скорост в пияно състояние - там това е нещо обичайно. Затова при повторно залавяне на пиян водач наказанието трябва да е затвор без изключения и смекчаващи вината обстоятелства. И, второ - в никакъв случай не допускайте 16-годишни шофьори на пътя!

Емил Христов - управител на автомобилна школа в София

Видяна общо: 1126 рейтинг: 0.35

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.