Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Бойко уволни шефът на КЗП

Дата: 30.08.2011

По искане на "премиера" шефът на комисията за потребителите подаде оставка

Председателят на Комисията за защита на потребителите Дамян Лазаров подаде оставка и тя ще бъде гласувана днес, съобщиха от пресслужбата на правителството. "Оставката е по мое настояване" - коментира Бойко Борисов.

"С промяната на поста премиерът Борисов цели по-добро хармонизиране и по-осезаеми усилия в осъществяването на практиките за защита на потребителите" - пише в официалното съобщение.

Лазаров оглави комисията през 2000 г. и получи нов мандат през 2010 г. Само преди седмица ведомството обяви, че вече няма да приема жалби по интернет, ако подателят им не се е идентифицирал с електронен подпис и това предизвика недоволство.

Миналата година от РЗС подадоха сигнал срещу Лазаров за конфликт на интереси и корупция и го нарекоха бизнесмен под прикритие, тъй като дъщерите му участват в управлението на десетки фирми.

агенция Фокус

Видяна общо: 671 рейтинг: 0.21

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.