Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Тропическата буря Катя идва по стъпките на Айрийн

Дата: 31.08.2011

Докато Източното крайбрежие едва започна възстановяването от урагана Айрийн, в Атлантическия океан се заформя нова тропическа буря, която повдига въпроса дали на хоризонта се задава ново бедствие със същите мащаби.

Най-силните ветрове на тропическата буря "Катя" достигнаха до близо 100 км/ч във вторник вечерта местно време, докато в най-западните части скоростта беше около 35 км/ч. Според Националния център по ураганите, Катя може да бъде повишена до степен ураган още днес.

Американските експерти все още не могат да предвидят дали бурята ще премине през Източното крайбрежие на САЩ. "Тя все още е над океана. Много неща може да се случат. Не предвиждаме в близките пет дни да достигне суша. Въпреки това, препорчвам на хората, които живеят в щатите по Източното крайбрежие и Карибите, да следят Катя" - заяви Ричард Паш от Националния център по ураганите.

Според други експерти, е възможно бурята да се насочи направо към Канада и да подмине САЩ, но според Паш подобни дългосрочни прогнози не са надеждни, тъй като при тях са възможно грешки от стотици мили. "Видяхте, че според дългосрочната прогноза Айрийн трябваше да достигне Маями, което, разбира се, не се случи. Откъде ще премине Катя, през тази седмица, зависи от различните метеорологични условия над Атлантическия океан и Източното крайбрежие.
Националния център по урагани предвижда, че Катя може да се превърне в ураган от трета степен в неделя сутринта, тъй като тогава ще се намира над топли океански води, които увеличават силата му. Имайте предвид, че сега е краят на август и началото на септември – пикът на сезона на ураганите" - предупреди Паш.

агенция Ройтерс

Видяна общо: 543 рейтинг: 0.17

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.