Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Дават 13 млн. за отводняване на лот 4 на АМ Тракия

Дата: 13.07.2011

Днес правителството ще отпусне 13.1 млн.лв. на Напоителни системи, за да ремонтират бетонните си канали в района на лот 4 на магистрала Тракия, съобщиха от МРРБ. Въпросните съоръжения от 20 години не са поддържани и изливат водата в земята. Срокът за оправяне на каналите е 2 месеца.

„Проблемът с мочурищата на лот 4 ще се решава от АПИ по възможно най-прозрачен начин. Ще се прави отделна обществена поръчка за проекта за тази отсечка с оводнените терени, която ще бъде на пазарна цена. Няма да има анекс към договора с изпълнителя” - увери строителният министър Плевнелиев.

По проблема за финансирането на проекта министърът поясни, че не може да се контролира работата на подизпълнителите. Според него със сигурност отношенията между главните изпълнители и техните подизпълнители не са перфектни и има информация със забавени плащания от страна на основните фирми.

„Истината е, че магистралата се строи бързо и държавата плаща бързо. Изгладихме всички механизми и МФ вече написа отчет за първите 50 млн. евро за Тракия и той е пратен в Брюксел” - заяви Плевнелиев.

Видяна общо: 1183 рейтинг: 0.34

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.