Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Пловдивчанин стана Готвач на България 2012 с крем върху килим от кока кола

Дата: 21.04.2012

Пловдивчанинът Милен Панев грабна титлата „Готвач на България 2012“ на състезанията за националната кулинарна купа, които се проведоха на 20 и 21 април в Международен панаир Пловдив. Той впечатли журито с меню от класически блюда, но приготвени с нови техники.

„Предястието беше вариация с телешки език. За основно ястие направих агнешко със спанак, сметана и кашкавал, като използвах модерни технологии. За десерт избрах млечен крем върху килим от кока-кола плюс сладолед с боза. Препоръча на любителите да готвят с любов и да използват пресни продукти, защото така гаранцията за успешно ястие е 99 %. Свежите продукти са много важни! Линията „фреш“ господства в модерната кухня“ - обясни победителят, който е готвач в ресторант Филипополис, занимаващ се с кулинария от 13 години и досега има два сребърни медала.

Титлата „Кулинарен отбор на България 2012“ спечелиха Стоян Пенев, Деян Димитров и Георги Кралев от Варна.

40 от най-добрите български майстори готвачи се конкурираха в петото издание на най-престижния кулинарен конкурс у нас, а във всички категории общо се включиха над 60 състезатели. Надпреварата се организира от Българската асоциация на професионалните готвачи и Международен панаир Пловдив.

Сладкар на България 2012 стана Павлина Евтимова от Варна. При пицарите на първо място бе класиран Адриан Пантелеев. В категорията „Филетиране на риба – сьомга“ най-сръчен се оказа Атанас Атанасов.

„Ходил съм на доста състезания в чужбина, нашето е на европейски ниво като организация и представяне на участниците. Това е много важно за развитието на младите готвачи“ - подчерта Милен Панев.

Катя Янева

Видяна общо: 640 рейтинг: 0.21

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Пловдивчанин стана Готвач на България 2012 с крем върху килим от кока кола
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.