Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

А.Р.И.З.-7 представи традиционни занаяти на форума Културен туризъм

Дата: 20.04.2012

Най-мащабното международно туристическо изложение започна вчера във Велико Търново

Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите-7 (А.Р.И.З.-7), се представи със собствен щанд на IХ международно туристическо изложение “Културен туризъм”. Форумът започна вчера във Велико Търново и ще продължи до събота, 21 април 2012 година.

На щанда на А.Р.И.З.-7 могат да се видят традиционни ръчно изработени предмети от майстор-кожар Мариета Недкова, носител на наградата „Пазител на традициите”2011, както и да се получи информация за събитията, организирани от асоциацията – Националния кулинарен фестивал „Пъстра трапеза”, който стартира за четвърта поредна година, Националната инициатива „Пазител на традициите” и много други.

Форум „Културен туризъм” се организира от Общинска агенция по туризъм „Царевград Търнов” и Община Велико Търново, съвместно с Асоциация на Българските туроператори и туристически агенции, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, със съдействието на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма и партньорството на ВТУ “Св.св. Кирил и Методий”.

Международното туристическо изложение “Културен туризъм” е най-мащабният и утвърден форум в България, който акцентира върху проблемите, развитието и перспективите на културния туризъм. В рамките му общини, неправителствени организации, културни институти и фирми от туристическия и свързания с него сектори, представят своя потенциал за развитие на туризма в България.

Над 30 български общини ще се включат в IХ-то издание на международното туристическо изложение тази година. За първи път ще в борсата ще участва Националният военно-исторически музей и Националният исторически музей, който ще представи възможностите за подкрепата от бизнес на националното културно-историческо и природно богатство. В изложението ще се включат посолствата на Полша, Аржентина, Индонезия, ЮАР, за първи път – Унгария и Армения и побратимените на Велико Търново градове Серес (Гърция), Байон (Франция), Сиан (Китай), Твер (Русия), Яш (Румъния), Таршин (Малта) и Ниш (Сърбия).

В последния ден от изложението, 21 април 2012 година, ще се проведе и годишната среща на кметовете на общини от Република България по проблемите на туризма, организирана от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Част от форума е фестивалът за туристически филми „На източния бряг на Европа”, в който участват 23 продукции.

В дните на Международно туристическо изложение „Културен туризъм” във Велико Търново ще бъде представена изложба от картини от златния фонд на Националната галерия „Майстори на българската живопис”, изложба живопис и батик, предоставена от посолството на Индонезия и др. На 20 април 2012 година ще бъде показана на-новата атракция на Велико Търново – Мултимедийният 3D Mapping show спектакъл на художественна галерия “Борис Денев” и паметник Асеневци.

Видяна общо: 598 рейтинг: 0.20

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | А.Р.И.З.-7 представи традиционни занаяти на форума Културен туризъм
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.