Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Къщата на джамията - представяне

Дата: 23.04.2012

На 24 април, вторник, от 13.00 часа, в пресклуб БТА издателство Жанет 45 организира среща-разговор с холандския писател Кадер Абдола и представяне на неговата книга „Къщата на джамията”.

Кадер Абдола е явление в съвременната холандска литература.

В романа „Къщата на джамията” той разказва съвременната история на Иран по необикновен начин, чрез съдбата на влиятелно семейство, обитаващо разкошната къща, която управлява градската джамия в Сенеджан от осем столетия.

„Къщата на джамията“ е многопластов разказ за богатството на иранската култура, сърцето на исляма и границите на човешката издържливост.

Романът „Къщата на джамията” е номиниран за „Любимата холандска книга на всички времена” (второ място). В Холандия има издадени 300 000 екземпляра. Преведен е на 25 езика.

Видяна общо: 708 рейтинг: 0.24

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.