Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Ученици от цялата страна показват колажи в пловдивския Дом на художниците

Дата: 25.04.2012

Творби на ученици, които ще се състезават на VІІ национален конкурс „Арт колаж“, ще бъдат показани в Дома на художниците в Пловдив. Надпреварата се организира от Националната художествена гимназия (НХГ) за творци на възраст между 15 и 17 г., а тази година темата е „Моят свят“.

Идеята на конкурса е да популяризира изкуството на колажа и да повиши интереса на младежите към него, обясниха от там. Според експерти тази техника намира все по-голямо жанрово разнообразие и става все по-търсена от ценителите, затова в училищата по изкуствата трябва да се обръща повече внимание на обучението в тънкостите на колажа.

За участие в конкурса са изпратени 55 работи на млади автори от София, Пловдив, Шумен, Разград, Трявна и други градове, съобщиха от НХГ. Комисия ще определи най-добрите от тях, които ще бъдат включени в изложбата.

Експозицията ще бъде открита на 2 май 2012 г. в 18 часа в Дома на художниците, който бе създаден от Международен панаир Пловдив. Тогава ще бъдат определени и носителите на първа, втора и трета награда, те ще получат национална стипендия от Министерството на културата, добавиха от НХГ.

Артцентърът на Международен панаир Пловдив за пореден път дава възможност за изява на млади таланти. През месец март в него бяха представени рисунки на деца от школите по живопис към няколко пловдивски читалища, обединени от темата „Плодородните полета на България“ и посветени на 130-годишнината от рождението на Владимир Димитров-Майстора. В Нощта на галериите 2011 Домът на художниците направи отворено ателие за ученици и показа техни творби.

Катя Янева

Видяна общо: 717 рейтинг: 0.24

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Ученици от цялата страна показват колажи в пловдивския Дом на художниците
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.