Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Копривщенският зет Ангел Ангелов атакува Гинес с 78 килограмов тиган

Дата: 30.04.2012


http://www.ariz7.com
e-mail: office@ariz7.com   http://culinaryfestival-bg.com

Ангел от Копривщица атакува Гинес

Топ готвачът Пеньо Иванов ще се включи в приготвянето на традиционни български гозби в най-големия тиган, изработван в България. Това се случва в рамките на специалното гостуване на кулинарния фестивал Пъстра трапеза, по време на събитието, организирано от Ангел Ангелов, във възрожденския ни град Копривщица от 29 април до 1 май.

Пеньо Иванов е прочут с това, че вече 4 години в рамките на „Пъстра трапеза” събира и съхранява традиционни рецепти от българската кухня, запазени в различни кътчета на България, за да покаже богатството на родната кулинария.

Юнашкият съд, който тежи цели 78 килограма, изработен е от неръждаема стомана и е с диаметър 150 см, се превърна в арена на действие за приготвянето на традиционни за този край рецепти, и официално кандидатства за приза „Bulgaria’s Largest Frying Pan” зарекордите на „Гинес”. във възрожденския ни град Копривщица, сподели авторът на инициативата Ангел Ангелов. Специално за юнашкия тиган дърводелецът Найден Стефанов изработи двуметрова дървена дръжка, а за да се загрее подобаващо съдът на жив огън, бяха докарани две каруци дърва. В Гинес вече са изпратени снимки и декларации, удостоверяващи размерите на тигана-гигант, а на събитието на 1 май ще присъства и нотариус, който ще проследи меренето на юнашкия готварски съд.

Освен Пеньо Иванов, гост-готвач на 1 май ще бъде и актьорът Стефан Сърчаджиев-Съро.

В менюто са включени вкусотии като свински късчета с пресни попски лукчета, гъби и градински подправки, пилешки филенца с морковчета, пресен чесън и масълце и агнешки дреболийки по овчарски, с гъби, печени пиперки, попски лукчета и пресен джоджен и агнешки дреболийки „по овчарски“. Освен това ще се приготви и забравената местна рецепта за домашна лютеница за разядка Първата чушка.

Видяна общо: 839 рейтинг: 0.28

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Копривщенският зет Ангел Ангелов атакува Гинес с 78 килограмов тиган
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.