Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Сигнализирайте за фалшив алкохол

Дата: 20.12.2012
Дори кръчмарите не знаят какво ни наливат
Глобата за менте алкохол достига до 30 хиляди лева

Дори кръчмарите не знаят какво ни наливат

В Агенцията по лозата и виното вече има подаден сигнал от винопроизводител, който се съмнява, че се фалшифицира неговото газирано вино. В момента инспекторите проверяват информацията. Подобни сигнали е имало и в предишни години, когато наближат новогодишните празници и потреблението на пенливи вина се увеличава.

Глоба от 10 000 до 30 000 лева ще отнесе нарушителят, ако е фирма или едноличен търговец, за имитация на чужда продукция.

За физическо лице санкцията е от 3 до 10 бона.

Наскоро, в агенцията, постъпи сигнал, че по заведенията се изкупуват празните бутилки на друг водещ наш производител. Хитрецът отнесе сериозна глоба.

След приемането на новия Закон за виното и спиртите напитки, на Агенцията по лозата и виното бе отреден не само контролът върху вината, но и на спиртните напитки от грозде.

В дните, преди празниците, инспекторите от агенцията ходят на проверки, съвместно със специалистите от Българската агенция по безопасност на храните, а към тях винаги има прикрепени и представители на органите на реда.

Под лупа се гледа търговията и в кварталните магазинчета, и в големите супермаркети. Сериозно внимание се обръща и на заведенията в зимните курорти.

Препоръчвам на гражданите, да сигнализират на сайта на агенцията при нередности, защото по този начин проверките са още по-ефективни.

Красимир Коев - изпълнителен директор на Агенция по лозата и виното

Видяна общо: 1291 рейтинг: 0.48

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.