Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Австрийска класация на най-демократичните страни в света

Дата: 19.12.2012
Бойко Борисов си показа рогата и отговаря на настойчивите запитвания и критики на дипломатите с традиционното "ай сиктир"
И тогаз Бойко Борисов рече: "В България няма място за културни и възпитани хора, които искат да си вършат работата..."

България е на 41-во място в а, от общо 104 включени държави

Според изследването на базираната във Виена асоциация Димокръси Ранкинг (Democracy Ranking) страната ни е с високо равнище на демокрацията.

В тази категория попадат повечето държави от Централна и Източна Европа, Италия, Япония, Южна Корея и по-голямата част от южноамериканските страни. Според Димокръси Ранкинг, най-демократичната държава в света е Норвегия, следвана от Швеция и Финландия.
 
В челната десетка влизат още Швейцария, Дания, Холандия, Нова Зеландия, Германия, Ирландия и Австрия. Великобритания е 13-та, Съединените щати - 15-ти, Франция - 17-та, а Япония - 20-ва.

От страните от Източна Европа, най-напред е Словения - на 19-то място, следвана от Естония - на 25-то и Чехия - на 27-то. Русия е 88-та.

На последните 10 места са Йемен, Сирия, Либия, Того, Гвинея-Бисау, Китай, Пакистан, Египет, Нигерия и Хаити.

Видяна общо: 1359 рейтинг: 0.50

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.