Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

АЕЦ Козлодуй забрани лова

Дата: 29.12.2012

Днес, 29 декември 2012 г., ловците от дружината в с. Хърлец, към ловно-рибарско сдружение Оряхово, не успяха да излязат на ловен излет. Въпреки редовното разрешително за групов лов на дива свиня, охраната на АЕЦ Козлодуй не ги е допуснала до ловно поле им поле, което граничи непосредствено с атомната централа. Обяснението е, че има заповед ловът да бъде спрян до 2 януари.

Ловците веднага уведомяват ръководството на ЛРС-Оряхово, което се свързва с местното държавно горско стопанство, със северозападното държавно предприятие към Министерството на земеделието и храните и Националното ловно-рибарско сдружение, но не успяват да разберат кой е издал абсурдното нареждане. Официално такъв документ не е предаден на ловно-рибарското сдружение в Оряхово.

Само два дни по-рано, в четвъртък, 27 декември, в района на АЕЦ Козлодуй е осуетен бракониерски лов. Местните ловци забелязват мощни джипове с хора, които очевидно навлизат в техните ловностопански райони, за да стрелят незаконно по фазани. Веднага е уведомена ловната и горската стража, но бракониерите са предупредени и за съжаление стражарите не успяват да ги заловят. Сега ловците от Хърлец предполагат, че от атомната централа ги “наказват” за проявената бдителност.

Така, 65 редовни ловци, от ловно-рибарското сдружение в Оряхово, не могат да упражняват законовото си право на лов.

Снежина Михайлова - връзки с обществеността при НЛРС-СЛРБ

Видяна общо: 1524 рейтинг: 0.56

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.