Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

В СПА центровете на Египет вече няма да работят мъже

Дата: 29.05.2013
Правителството на Египет забрани на мъжете да работят в женски СПА центрове
Мярката е насочена към намаляване на сексуалните посегателства срещу туристи

Забраната е наложена от правителството на страната, а мярката е насочена към намаляване на сексуалните посегателства срещу туристи и подобряване на имиджа на страната.

Правителството на Египет забрани на мъжете да работят в женски СПА центрове, в хотелите в страната, като част от мерките за борба със сексуалното посегателство. Мярката предвижда временно отнемане на лиценза на хотелските комплекси, които наемат мъже в СПА центровете си, при първо нарушение и намаляване на категорията, при повторно.

"Мярката е насочена към намаляване на сексуалните посегателства срещу туристи и подобряване на имиджа на страната" - заяви министъра на туризма на Египет Хишам Зааз.

Египетските полицаи ще преминат специални курсове по писане на доклади за сексуални престъпления, за да помагат на прокуратурата да формулира наказанията за обвиняемите.

Ahram Online

Видяна общо: 686 рейтинг: 0.27

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.