Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

GDF Suez става акционер в Набуко

Дата: 29.05.2013

Набуко Газ Пайплайн Интернешънъл ГмбХ приветства вчерашното решение на френската енергийна група GDF Suez да приключи сделката с OMV Виена. GDF Suez ще се присъедини към OMV (Австрия), FGSZ (Унгария), Transgaz (Румъния), БЕХ (България) and BOTAS (Турция), като акционер в Набуко.

Райнхард Мичек, главен изпълнителен директор на Набуко Газ Пайплайн Интернешънъл ГмбХ заяви: “Общоевропейското значение на Набуко ще бъде значително подсилено с подписаното днес споразумение. Включването на GDF Suez ще подсили акционерната структура на Набуко и ще отвори вратите към френския пазар. Познанията на GDF Suez за газовата индустрия, като най-голям оператор на транспортна инфраструктура в Европа и статутът им на втори по големина купувач на природен газ на континента осигуряват огромно преимущество на проекта. GDF Suez вече е много активна в държавите участнички в Набуко.”

„Приветстваме включването на GDF Suez в проекта. Широката акционерна структура от компании, лидери в газовата индустрията в Европа, е важна стъпка към стабилната финансова структура на проекта” - допълни Франк Зиберт, главен финансов директор на Набуко Газ Пайплайн Интернешънъл ГмбХ.

За Набуко
Газопроводът Набуко е най-късият път за достъп до пазарите от региона на Югоизточна Европа. Само Набуко осигурява директен достъп до всички държави на Балканите, както и Гърция и Италия.
Газопроводът Набуко ще се свърже с Трансанадоския газопровод (TANAP) на турско-българската граница и ще транспортира газ през България, Румъния, Унгария до Централноевропейския газово-разпределителен център в Баумгарден, Австрия. От там газът може да достигне до над 500 млн. клиенти в цяла Европа.
Нормативната база на проекта е обхватна и напълно завършена. Това включва ратифицирани Междуправителствени споразумения, Споразумения за подкрепа на проекта и изключение от Третият енергиен пакет на ЕС.
Набуко предлага гъвкаво решение за капацитета и осигурява значителни складови възможности по трасето. Екологичните разрешителни вече бяха издаде в Унгария, очакваме скоро да приключи процесът в Румъния и България.
Набуко е най-технически напредналият проект с централизирана и интегрирана система за контрол и управление, която гарантира надеждност и сигурност по най-високите стандарти.

Видяна общо: 752 рейтинг: 0.29

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.