Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Внимавайте за фалшиви застраховки при пътуване в чужбина

Дата: 29.05.2013

Фалшификации с български застраховател

Автономната италианска администрация Институт за надзор на застраховките (ИВАСС) съобщи днес, че е разкрита търговия с фалшифицирани облигационни застрахователни полици, емитирани от името на TotalIns Insurance Broker "в съдружие с" Allianz Bulgaria Holding. Институтът предупреждава, че фирменото название ALLIANZ BULGARIA HOLDING не принадлежи на компания, която е оторизирана или лицензирана да извършва застрахователна дейност на територията на Италия.

Названието TOTALINS INSURANCE BROKER не съответства на юридически лица, вписани в регистъра на застрахователните и презастрахователни посредници или в регистъра на Европейския съюз. То наподобява фирменото название на българския посредник TOTAL INS - INSURANCE BROKER, лицензиран да оперира в Италия в режим на свободно извършване на услуги, който официално заяви своята несъпричастност към въпросните полици и отправи жалба за фалшификация на фирмени формуляри.

ИВАСС посочва, че българските власти са потвърдили, че фалшифицираните полици са емитирани от компанията INTERNATIONAL BUSINESS STUDIES & CONSULTANCY LTD., със седалище във Великобритания на адрес Jason Walk, Eltham - London SE93DJ. Тя не е вписана в регистъра на посредниците. Българският посредник TOTAL INS - INSURANCE BROKER декларира, че не поддържа каквито и да било връзки на сътрудничество с тази компания.

"Поради това, към днешна дата, евентуалното сключване на облигационни застрахователни полици с названието "TOTALINS INSURANCE BROKER in associazione con ALLIANZ BULGARIA HOLDING" представлява за контрагентите недействително застрахователно покритие, а за компанията INTERNATIONAL BUSINESS STUDIES & CONSULTANCY LTD. - извършване на незаконна дейност",
гласи предупреждението на италианския институт. ИВАСС е надзорен орган, който по устав се председателства от генералния директор на централната емисионна банка - Банка д'Италия.

Рим, Специално за БТА от Христо Петров

Видяна общо: 704 рейтинг: 0.27

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.