Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Летище Хийтроу увеличи глобите за самолетен шум

Дата: 30.05.2013
С крутите мерки, управата цели да получи одобрение за строеж на трета писта
Тътенът от излитащите машини засяга живота на близо 700 000 жители, в околността

Авиокомпаниите, нарушаващи ограниченията за шум от техните самолети, в района на лондонското летище Хийтроу, ще бъдат изправени пред нови, значително по-големи глоби. Това е една от мерките, с които управата на най-натовареното европейско летище се опитва да спечели подкрепата на обществеността за разширяване на пистите и дейността си.

Санкциите за превозвачите, които надхвърлят максимално допустимите нива на шум за деня и нощта, в момента се движат от 500 до 1 000 паунда, за всеки конкретен случай.

Сега, близо 80-те авиокомпании, сред които Бритиш Еъруейс, Върджин Атлантик, Луфтханза, Ер Франс и Емирейтс, ще бъдат вкарани в регистър, според това, колко шум създават самолетите им при излитане. Той ще е факт още това лято и ще се обновява на всеки три месеца.

Тътенът от излитащите машини засяга живота на близо 700 000 жители в околността, повече от което и да е друго летище в Европа. Недоволството им пречи на управата да получи одобрение за строежа на трета писта. Решението за нея трябва да се вземе някъде през втората половина на 2015 г.

"Днес комплексът е много по-малко шумен, отколкото е бил през 70-те години, но ситуацията ще се подобри с новите и по-тихи самолети, като Боинг 787. Обмисля вариант, самолетите да се спускат по по-стръмна траектория, за да не летят продължително над жилищни райони" - обясни Колин Матюс, главен изпълнителен директор на Хийтроу.

Видяна общо: 748 рейтинг: 0.29

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.