Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Немските автопроизводители влагат 12 милиарда евро в зелени коли

Дата: 31.05.2013
E-mobility Berlin
Немските автомобилисти не са готови да платят повече, при закупуването на електромобил

Големият подръжник на екоавтомобилите - немската канцлерка Ангела Меркел твърдо вярва, че към 2020 година в Германия ще се движат един милион електромобила. По нейна инициатива, в Берлин премина двудневна среща на автопромишлеността, чиято цел е да се привлече вниманието към екологично чистия транспорт. Засега нещата не са розови, след като миналата година в страната с многомилионен автопазар са продадени едва 3 000 електромобила.

От немската асоциация на автопроизводителите VDA съобщиха, че през следващите три-четири години отрасълът има намерение да инвестира около 12 милиарда евро за създаване на автомобили, работещи с алтернативни видове гориво и на електрокари.

"Пътуването на електротяга вече не е само мечта, а реалност. Хиляди подобни коли се движат по нашите пътища и към края на следващата година немските автопроизводители ще представят 16 серийни модела с електрозадвижване" - заяви президента на VDA Матиас Висман.

Тази оптимистична прогноза засега се разминава с реалността - немският автомобилен клуб ADAC представи в понеделник резултатите от собственото си допитване до членовете си, според което, в момента немците се отнасят още по-скептично към електромобилите, отколкото преди две години. Около половината от автомобилистите не са готови да платят повече при закупуването на електромобил.

Видяна общо: 735 рейтинг: 0.29

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Немските автопроизводители влагат 12 милиарда евро в зелени коли
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.