Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Париж минава на кракомобили

Дата: 09.12.2014
В четирите централни парижки района ще могат да се движат само велосипеди, автобуси, таксита и колите на спешните служби
До 2020 г. велосипедът ще стане най-популярният вид транспорт в Париж

Кметицата на Париж Ан Идалго обяви, в интервю за местните СМИ, плановете си за борбата със замърсяването на околната среда във френската столица. По думите й, в четирите централни района ще могат да се движат само велосипеди, автобуси, таксита и колите на спешните служби, тези за доставки и на живеещите в тях. Схемата ще бъде пробвана отначало в празничините дни, но постепенно ще бъде разширена и за останалите дни от седмицата.

"Бих искала да спрем влизането на дизелови коли в Париж към 2020-а година и ако е възможно в рамките на т.н. "периферик". Днес над 60 % от парижаните нямат автомобили, докато през 2011 г. те бяха около 40 %. В най-замърсените улици в центъра на Парижа, например Елисейските поля, ще е целесъобразно да се разреши движението само на екологично чисти автомобили.
Планираме двойно увеличение на дължината на велоалеите, което ще позволи към 2020 г. велосипедът да стане най-популярният вид транспорт в Париж" - отбеляза Ан Идалго.

В началото на месеца френското правителство обяви намерението си да въведе нова данъчна класация на автомобилите според степента им на въздействие върху околната среда и постепенно Франция да се избави от дизеловите си автомобили. Властите смята, че популяризацията, продажбата и широкото производство на дизелови автомобили в страната досега е било погрешно.

auto-press.net

Видяна общо: 1182 рейтинг: 0.57

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.