Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Пътувайте само с автомобили, подготвени за зимни условия

Дата: 09.12.2014
Повсеместно се очакват обилни валежи от дъжд и суграшица
Шофьорите да предприемат пътуване само с автомобили, подготвени за зимни условия

Националният институт по метеорология и хидрология обяви жълт код за потенциално опасно време в областите Видин, Монтана, Враца, София, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Разград и София. Там се очакват значителни валежи, на места до 30 л/кв.м, като дъждът ще преминава в сняг. Ще започне да се образува снежна покривка. Условия за образуване на поледица ще има в областите Видин, Монтана, Търговище и Разград.

Обилни валежи от дъжд се очакват и в областите – Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен и Бургас, където също е обявен жълт код за потенциално опасно време. Оранжев код за значителни валежи от дъжд, около и над 40 л/кв.м е обявен за областите Смолян, Кърджали, Хасково и Ямбол.

Препоръчваме на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява достъпа на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим за поддържане на републиканската пътна мрежа.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно, при 24-часов режим, работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.

Агенция Пътна инфраструктура

Видяна общо: 1611 рейтинг: 0.76

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.